Kaffe drikkes overalt i verden. Det er en drik, som forener alle - på tværs af kulturer og landegrænser. Dog tilberedes og drikkes kaffen på vidt forskellige måder rundt om i verden...


Her følger udvalgte tilberedelsesmetoder:



Kogning
Den ældste og mest enkle metode. En kande med varmt vand tilføjes et par spiseskefulde fint malet kaffe, hvorefter der udvikles en kaffe, som er rig på koffein og smag. Denne kaffe er kendt som den klassiske tyrkiske kaffe – og også den, som ægte cowboys drikker!


Filter

Laves med kaffefilter - på maskine eller manuelt. Varmt vand løber gennem den malede kaffe på en sådan måde, at der opnås en varm og aromatisk kaffe, der er særlig rig på koffein.

 

Stempel
Dette er en type kaffe, som blandt andet den franske befolkning nyder. Groftmalet kaffe tilføjet varmt vand i en kande komprimeres via en øvre filtergrænse. Herved opdeles vand og kaffe. Der skabes en drik, som er meget intens og igen – fuld af koffein!

 

Tryk
Dette system kendetegner de italienske varianter. Espresso bruger tryk, der passerer gennem kaffen. Det er det eneste system, der muliggør en fuldstændig ekstraktion, som bevarer aroma af olier og andre aromastoffer.

Udvindingen i systemet sammen med trykket er med til at øge den rigdom af aroma og smagsstoffer, der kendetegner de forskellige kaffeblandinger. Samtidig er trykket med til at mindske koffeinindholdet i drikken.